"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

duminică, 10 ianuarie 2010

batranete...


Ma gandeam zilele trecute cum trec toate sarbatorile in iuresul lor nebunesc, cum trec anii, cum se duce timpul intr-o clipita de parca ar fi fugarit, cum ajungem sa avem tamplele ninse si sa ne amintim cu nostalgie de anii tineretii..
Si vreau sa intreb: va e frica de batranete? Sau va e teama sa imbatraniti? Si daca da, de ce?
Mie personal imi era odata teama si visam sa descopar elixirul vietii si al tineretii vesnice.Apoi am crescut si am inteles ciclul natural al existentei.Dar tot mi se pare ca timpul trece foarte repede...sau de fapt el nu trece repede, ziua noastra are tot 24 de ore, dar in realitate ar numara doar vreo 16 ore..zic conspirationistii sau cei iluminati.
Si in iuresul cotidian, cu o viata din ce in ce mai grea, cu preturi ce cresc precum Fat Frumos, cu drumuri nashpa, pline de gropi sau asfaltate ca si cum ar fi fost aruncate din avion, mai avem oare timp sa ne gandim la noi? La cat de multe am realizat pana acum, la ce ar mai fi de facut, cui mai avem sa cerem iertare, pe cine mai avem de iertat, care ne sunt prioritatile sau unde vrem sa ajungem?
Insa revin la intrebare: va e frica de batranete?...

3 comentarii:

  1. Ooooooooooo, daaaaaaaaaa!!

    Mai ales cand vad ca imi mai apare cate un rid sau vreun fir alb.

    Serios, cui nu-i place sa ramana mereu tanar?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi este foarte teama de batranete; si in primul rand batranetea corpului/organismului, a chipului, ele sunt cele mai "palpabile" si vad ca se petrec mai repede decat ne dam seama...35 de ani mai e cum mai e, nu ai cu ce sa te obisnuiesti; insa cand te uiti la oamenii de 55, deja iti dai seama - in 20 de ani se petrec atat de multe schimbari!!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi este foarte frica....deja am 31 de ani.si au inceput schimbarile.corpul meu nu mai arata frumos ca odinioara,fata incepe parca sa cada.ma simt nesigura din cauzxa varstei.imi e frica sa nu fiou parasita la 35

    RăspundețiȘtergere

liv spune: