"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

De ce fumez?


Recunosc ca ideea de postare mi-a venit acum cateva minute la o cafea asezonata bineinteles cu ....o tigara.Urmaream fumul violet (poate o fi alb sau gri sau cum vreti voi, dar eu il vad violet) si ma gandeam de ce oare nu pot sa ma las de tigari.Stiu, o sa ziceti, ca nu am vointa, ca nu-mi doresc cu adevarat asta, ca... Adevarul gol golut e ca nu pot, in primul rand si in al doilea nici nu vreau.Am incercat tot felul de remedii homeopate si de alta natura, plasturi, prostii din astea, insa fara rezultat.
Am zis, ca 90% dintre romani, ca atunci cand o ajunge pachetul la 10 lei o sa ma las.Am avut o tentativa, firava ce-i drept, insa am descoperit tigarile din vama sau de la moldoveni, evident la jumate din pret.Si mi-am zis ca e mare smecherie...
Nu ma sperie mesajele de pe pachete, cunosc efectele negative asupra sanatatii si a buzunarului, dar va jur ca nu pot sa ma las.
E drept ca stressul de la locul de munca intrece orice limita uneori si simt ca o tigara ma calmeaza (stiu ca nu au legatura de fapt si ca totul porneste de la domnul cap), ca in club nu pot sta fara sa ma ating de iarba senorului cu coarne, ca atunci cand sunt trista sau plictisita trag un fum...
De ce fumez? Pentru ca ma definieste, imi place si pentru ca e singurul meu viciu.Am voie sa am macar un viciu in viata asta? Si daca nu, cum sa fac sa scap de el?

3 comentarii:

  1. Ba poti, daca am putut eu, sigur poti si tu. Mai ales ca tu esti asa, o fumatoare de duminica :P
    Cum?! Trebuie doar sa-ti doresti...cu adevarat.
    Si ca sa vezi ce chestie, exact azi fac 4 luni de cand m-am lasat!

    RăspundețiȘtergere
  2. la multe luni inainte draga mea! si ma bucur ca nu mai simti nevoia sa fumezi nici macar una mica, mica de tot.O sa incerc un tratament anti fumat, poate da rezultate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic că e invers. Primul motiv pentru care nu te laşi este pentru că nu vrei, abia apoi pentru că ai impresia că nu poţi. Şi eu fumam în jur de un pachet pe zi şi uite că am un an şi o lună de când nu mai fumez deloc. Şi mie îmi plăcea gestul de a fuma, dar după ce am cântărit bine efectele negative am zis că gata, e timpul să renunţ. Şi nu regret deloc.

    RăspundețiȘtergere

liv spune: