"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

vineri, 7 mai 2010

Dieta South Beach



E oficial! De 5 zile m-am apucat de dieta! Dupa ce am rascolit netul in cautare de regimuri, dupa ce am experimentat tot felul de diete (recomandate, inventate, etc), am gasit un regim care mi s-a parut a fi usor de tinut si satios incat sa nu simti chinuitoarea nevoie de "ceva" dupa ce te ridici de la masa.Si anume dieta South Beach.



Si uite asa am ajuns sa cumpar cartea, sa fac cumparaturile necesare si sa ma apuc de gatit.Numa ca e tare greu sa tii un regim cand partenerul tau de viata nu are probleme cu silueta, munceste mult si vine hamesit acasa.Ce sa-i dai? Oua fierte, salata de verdeturi si un file de peste la gratar? Fara paine, cartofi, orez si alte alea..



Asa ca, fiind o adevarata descurcareata, gatesc de doua ori, meniu normal si meniu de regim.E cam dificil pentru ca imi cam tanjeste sufletelul dupa bunatatile pe care le prepar, dar incerc sa rezist (de ex.ieri am gatit un delicios bors de gaina de tara cu taitei de casa..taitei aurii din oua de gasca..si-mi faceau cu ochiul de nu se mai putea!).
Dar am descoperit ca pot rezista tentatiilor (mai putin ciocolatei..sa nu faca nimeni greseala sa ma aseze fata in fata cu o tableta de ciocolata, ca imi plang si ochii dupa ea :)) si ca ma obisnuiesc, incetul cu incetul, sa renunt la cate ceva.
Sper sa merite si sa vad rezultate!
Cine a mai tinut acest regim este invitatul meu sa ma sfatuiasca mai indeamanunt!

4 comentarii:

  1. Liiiiiv, incep prin a-ti ura mult succes!!
    Apoi, sa stii ca poti inlocui ciocolata normala foarte usor cu ciocolata Milka Diet. E chiar mai buna decat prima.
    Ciorba poti manca, dar nu cu foarte multa paine. Eu, de exemplu, nu mai mancam deloc painica, iar la un moment dat am inlocuit-o cu pesmet, care merge foarte bine cu ciorba.
    Ca sa mai ai ceva de rontait atunci cand ai senzatia de foame poti sa-ti cumperi fulgi de porumb, daca iti plac... Eu mai mancam si batonase de mentinere a greutatii, care inlocuiau o masa, dar daca tu urmezi un regim strict nu stiu daca sunt indicate in cazul tau. In ce priveste preferintele si apetitul partenerului de viata, nu-ti face griji, te vei obisnui cu ele. Oricum, daca mai mergi la cumparaturi sa nu ocolesti raionul BIO sau DIET, gasesti acolo tot felul de bunatati din care te poti infrupta cu incredere! :P
    Si sa postezi aici mai des despre rezultate, ca sa fie mai incurajator ;)
    Bye, kiss u!

    RăspundețiȘtergere
  2. By the way, cand mai ai timp sa si gatesti?!?!?!?!?!?!?!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu rontaiam fulgi de porumb doar ca au zahar si dr mi i-a interzis :(( Cred ca numai castravele a ramas de rontait, si tare greu e cu obisnuinta asta de a rontai :(
    Eu am sa te urmaresc cu interes si daca la tine da rezultate ,ama apuc si eu de aceasta dieta. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. cris: multam de incurajari si de sfaturi.o sa tin cont de ele (neaparat!)
    de gatit, am timp relativ putin, dar ce sa fac...trebuie si asta (desi daca ar fi sa recunosc uneori ma ajunge oboseala si-mi vine sa le las pe toate balta, in bucatarie)
    ana: multam fain ca te-ai alaturat mie si sper sa-ti placa ce mai postez din cand in cand.
    despre rezultatele dietei o sa te tin la curent si daca da rezultate, te sfatuiesc sa o imbratisezi - nu e complicat regimul, numa ca retetele pe care le gasesti in carte sunt cam complicate si pot fi inlocuite cu succes cu mancaruri de-ale noastre,ca sa zic asa.
    sa nu uit, am descoperit o reteta interesanta care sa iti atenueze pofta de dulce: urda dulce amestecata cu indulcitori si diverse arome (esenta de migdale, vanilie).asta ti-o recomand pt ca e foarte buna (spre surprinderea mea!)

    RăspundețiȘtergere

liv spune: