"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

luni, 22 februarie 2010

Femeia

Va anunt din start ca nu sunt o feminista convinsa.Am fost in tineretile mele "zbuciumate", dar acum, la "batranete", m-am mai pototlit...zic eu si bine zic.
Ce e o feminista? O persoana, neaparat de sex feminin, care sustine si apara drepturile femeilor.Si astea sunt multe, nu gluma.Nu mai imi place ideea de feminista, dar o imbratisez cu mult drag pe cea de feminina.

Si asta ma duce cu gandul la o perioada pe care eu o ador, cea interbelica, cand femeia nu iesea din casa nearanjata nici daca o picai cu ceara, cand iubea ciorapii de matase cu dunga pe care ii purta chiar daca zapada scartaia sub picioare, cand palariile nu erau un moft sau un trend, ci erau un mod de a fi ... femeie.



Uitam sa fim feminine, delicate, tandre.Nu cu sau pentru altii, ci pentru noi insene. Uitam ca a fi femeie este o ceva minunat, ce trebuie cultivat zi de zi.Si chiar daca pierdem timp cu machiaj, aranjatul parului, epilat, cutreierat magazine si multe altele, pana la urma rezultatul merita nu?Caci orice femeie, chiar daca nu arata asa...



este in felul ei o diva.

Perioada interbelica imi place pentru ca imbracamintea sublinia femeia, ii conferea delicatete si frumusete in aceelasi timp.Hainele ce doar lasa sa se ghiceasca sunt mult mai interesante si incitante decat cele ce arata totul de la prima vedere...



Poate sunt cam mult romantica si visatoare, poate ar trebui sa-mi placa vedetele prezente si nu cele din timpuri apuse, dar mie mi se par de o mie de ori mai feminine si mai femei decat multe din papusile care umplu in zilele noastre sticla televizorului.
La urma urmei, fiecare cu piticu lui...

Un comentariu:

  1. Femeile de ieri, femeile de azi, toate au ceva al lor pus deoparte. Las' că vine acuş 8 martie, să vedem cât apreciază bărbaţii asta :))

    RăspundețiȘtergere

liv spune: