"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

marți, 23 februarie 2010

Joaca de-a gospodaria

Cum lunile astea sunt intr-un fel de concediu de doua feluri, deci stau destul de mult pe acasa, am experimentat tot felul de mancaruri si retete, in cautarea elixirului perfect.Nu l-am gasit, in schimb mancarea mi-a reusit destul de bine.Zic eu...
De obicei imi place sa gatesc.Chiar am facut o pasiune, insa aceasta pasiune moare subit cand vin, in timpurile bune, pe la ora 17 de la munca, obosita rupta si plina de nervi..Dar zilele astea am fost in dispozitie buna si mancarea mi-a iesit la fel.

Sa va spun ce fac eu dintr-un pui.Il transez cu incredere, pieptul il fac snitele sau il pun la salata bouef, pulpele le fac ori la cuptor cu garnitura ori mancare cu diverse legume (fasole pastai, mazare, cartofi, etc), aripile si restul le fac ciorba, supa sau orez asezonat cu nelipsitele legume.Sunt ori nu sunt o gospodina econoama? :))

Azi am avut chef de snitele.Am taiat pieptul, am pregatit compozitia (2 oua, delicat, lapte si o urma de faina), am sarit peste faza cu pesmetul pentru ca nu aveam si dupa ce am tavalit fasiile de piept prin compozitie, le-am prajit in ulei incins.
Rezultatul:



Le puteti servi calde sau reci, cu legume sau fara (eu am inceput sa prefer de ceva vreme garnitura de broccoli fiarta, cu putin unt, sare si piper deasupra).

Am trantit si o supa crema de legume (de cred ca o sa ma inverzesc de atata verdeata) si mai pe seara, dupa ce ma linistesc o sa prepar si niste gogosi a la mariana.Yammy...

3 comentarii:

  1. Hmmm, n-am mai făcut de mult şniţele, iar ale tale arată foarte apetisante.

    Eşti foarte econoamă, n-am ce să zic. Şi hărnicuţă, too.
    Şi mie îmi plac tot cu pesmet.

    Poftă bună!! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc broscuta de aprecieri.Gospodina buna nu gluma is! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eşti, eşti, azi îmi fac şi eu şniţele, na, că m-am molipsit! :P

    RăspundețiȘtergere

liv spune: