"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

duminică, 6 decembrie 2009

sfantul nicolae


azi e sarbatoare.pana si vremea, care de obicei isi imbraca straiele de iarna si ne zambea cu dinti de gheata, e mai blanda.soarele straluce molcom prin ultimele frunze ruginii ce stau sa cada, iar orasul, impodobit de satbatoare, rasuna usor de dulcele glas al clopotelor ce vestesc marea sarbatoare.
traditia spune ca sf.nicolae e ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al celor sarmani si obiditi.gasim, daca incercam sa cautam pe net, o sumedenie de legende referitoare la el, la faptele bune pe care le-a facut, la motivul pentru care azi se ofera cadouri si multe altele.
nu despre asta vreau sa vorbesc.ci despre bucuria pe care o simti cand te trezesti dimineata si descoperi, in ghete, ceva bun.sau ceva util.sau doar ceva.nu mai cred de mult in mos nicolae sau in mos craciun, insa ma incanta si acum ideea de a face o bucurie ciuva, de a-i aduce un zambet pe buze si o sclipire in priviri.
caci de fapt, acesta este spiritul care ar trebui sa ne animeze pe toti in zile precum astea.bucurie, dorinta de a face bine, liniste in suflete si multe, multe zambete.
este ziua lui nicolae, a nicoletei si a tuturor celor care poarta nume derivate din acestea.pentru ei, un mare la multi ani, din inima si sa aiba o zi minunata.
pentru cei care nu serbeaza onomastica azi, le doresc de asemenea o zi minunata, plina de cadura, ghetute pline cu de toate si inimi pline de fericire.
cat despre cei mai putin cuminti...fie ca nuielusele sa fie argintate, moi si cat mai putine.
"Ceea ce imi doresc mie iti doresc si tie si voua tuturor!
Este momentul in care ceea ce ne dorim devine realitate prin intermediul visului sau prin intermediul celui drag!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liv spune: