"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

marți, 15 decembrie 2009

conditii de iarna..


M-am trezit dimineata, mi-am facut o cafea si m-am pregatit vitejeste sa plec la drum. Ma cam grabeam oarecum deoarece aveam un proces destul de important la Focsani.Ma sacaia ideea ca mi se stricase motorasul (sau cel putin asa ii zic eu, va rog soferi cu mai multa experienta nu radeti) de la stergatoare si nu mai aveam cum sa folosesc lichidul de parbriz...Asta era singura mea problema, insa, mi-am aruncat, nici eu nu stiu cum, privirile pe geam.Si surpriza mare, mare de tot..
Afara ningea, iar drumurile erau acoperite cu zapada.Si atunci, chiar m-am panicat.
Masina, bebita mea, nu era echipata de iarna.Nu avea cauciucuri, iar cele de vara consideram eu ca erau deja uzate, in felul lor.
M-am inarmat cu mult tupeu si am pornit vitejeste la drum.Numai ca, dupa cateva sute de metri, am prins gospodareste o portiune cu gheata si nu m-am mai oprit decat .... intr-un pom.Din confruntarea finala, botita a iesit evident masinuta mea.
Acum, recunosc ca mi-au trecut nervii, frica, supararea, dar a ramas intrebarea.Unde sunt utilajele de deszapezire? Unde sunt nisipul, traditionala sare si altele?Ce ma enerveaza e ca pe noi, iarna ne ia mereu pe nepregatite.De parca, in fiecare an, Mos Craciun ar fi sosit pe placa de surf, imbracat sumar in slipi si cu ochelarii de soare pe nas.
Vine iarna, dragele mele autoritati.Vine zapada, poleiul, gheata.In niciun caz nu vine vara, cu temperaturile ei de peste 40 de grade.
Si oricat as vrea sa nu ma enervez, nu pot.Pentru ca o banala ninsoare a transformat un oras intreg intr-un patinoar in aer liber..

2 comentarii:

  1. Nuuuu...pot sa cred!!!!!!

    Offf, doamneeee, acum- din nefericire- cunosti si tu senzatia de-a intra in ceva, bine ca mai poti avea simtul umorului (ma refer la mesajul pe care mi l-ai lasat pe blog :P)

    Lasa ca se repara masinariile, tu sa fii sanatoasa si totul sa fie ok! Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. se repara cum sa nu.mai greu se repara genunchiul pe care l-am lovit cu mult tupeu de bord.da-mi trece, nu pana ma marit, ci macar pana de sarbatori.
    multam de urari. :)

    RăspundețiȘtergere

liv spune: