"Toti traim sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont." Konrad Adenauer

miercuri, 16 decembrie 2009


Ei bine, cred ca azi m-am captusit cu o raceala de toata frumusetea.Desi sunt o fire rezistenta si nu prea bag in seama coana raceala care imi tot da tarcoale la inceputul anotimpului rece, totusi am descoperit cum ca batistele de unica folosinta devin tot mai putin in buzunar, ca nurofenul pentru raceala si gripa dispare din folie tot mai rapid, iar nasul mi se inroseste timid, la inceput, pentru a culmina ulterior in ceva rosu, usor bombat...precum nasu' clovnilor.
O sa incerc si niste remedii naturiste.
Am auzit ca:

- Pentru a respira mai usor se toarna 1-2 picaturi de ulei de menta, adaugand eventual ulei de eucalipt si lamaie, pe o batista si se inhaleaza.

- Se renunta (sau macar se incearca a se renunta), cat timp sunteti racit, la lapte si produse lactate, deoarece acestea amplifica disconfortul si stimuleaza secretiile. Fumatul este si el mult mai daunator in cazuri de raceala si gripa (aici sunt lovita in amorul propriu, deoarece nu sunt dependenta de tigara, dar...fumez).

- Daca facem o baie cu sare, putem scapa usor de raceala, daca nu este foarte avansata. Pentru a realiza asta, punem doi pumni de sare amara in cada cu apa fierbinte si stam cat putem, inca de la primele simptome ale racelii (chestia asta cu sara amara nu am prea inteles-o, deoarece eu credeam ca exista doar sare si atat).

- Un alt remediu impotriva racelii, cunoscut de demult, este legat de otet. Se pune o pereche de sosete de lana in apa rece cu otet. Compozitia se alcatuieste din 6 linguri otet la 1/2 l de apa. Dupa ce se storc, se iau in picioare si pe deasupra se pune o pereche de sosete uscate. Putem chiar sa dormim cu sosetele in picioare.

Si am mai auzit ca e bun usturoiul, dar nu prea m-a pasionat, pentru ca organismul meu are niste reactii foarte ciudate cand consum usturoi.Asa ca mai bine sar peste reteta cu pricina.
Si, dupa cum spunea prietena mea Broscuta Ofensata, am ajuns sa car dupa mine punguta cu doi bani.Daca ar fi plina cu banuti de aur, ar fi ceva, dar din pacate e pline cu medicamente, alifii cu camfor si batiste de unica folosinta.Bina ca macar nu am febra si alte minuni...

Un comentariu:

  1. Draga Liv, un necaz nu vine niciodata singur. Sunt bune sfaturile legate de raceala, cred ca o sa le preiau si eu ;)

    Sa te faci repede bine!!!

    RăspundețiȘtergere

liv spune: